fbpx
Mechelsesteenweg 455/7, 1950 Kraainem
+32 475 62 90 57

FAQ’s

1. Wat is Gekozen Product van het Jaar?

Het is de enige productverkiezing waarbij innovaties worden beoordeeld door consumenten. Zij beoordelen innovatieve producten en geven een score.

2. Waarom is er een Gekozen Product van het Jaar verkiezing?

Omdat de consument altijd het laatste woord heeft. Producten hebben bestaansrecht bij de gratie van de gebruiker. Met Gekozen Product van het Jaar geven we de consument het laatste woord.

3. Wat is het verschil tussen Gekozen Product van het Jaar en andere productverkiezingen?

De verkiezing Gekozen Product van het Jaar is gebaseerd op een representatief en onafhankelijk onderzoek in een consumentenpanel met meer dan 10.000 consumenten. Bij andere productverkiezingen wordt een snelle populariteitspeiling gedaan via social media waarbij eigen klanten gevraagd wordt om te gaan stemmen of liken. Dit meestal zonder vergelijking met andere producten. Niet representatief en alleen op basis van eigen aanprijzing door de fabrikant. 
Bij Gekozen Product van het Jaar betreft het een echte verkiezing, georganiseerd door een onafhankelijk, gerenommeerd onderzoeksbureau. In Nederland is dat The Nielsen Company. Zij maakt gebruik van een representatief consumentenpanel, waar consumenten de producten beoordelen op innovatief karakter, aantrekkelijkheid en aankoopintentie. Uit dat onderzoek komen tevens waardevolle gegevens voor alle fabrikanten.

4. Wat houdt de producttesting in?

Een nieuwe aanpak die de consumentenervaring integreert in de methodologie voor Gekozen Product van het Jaar. De ervaring van een product is essentieel voor de tevredenheid van de consument over het product. Een representatief panel van Nederlandse consumenten zal de producten gebruiken en beoordelen op kwaliteit. De aspecten aantrekkelijkheid, innovatie en aankoopbereidheid worden vastgesteld door 10.000 consumenten in het Nielsen internetpanel.

5. Welke producten komen in aanmerking?

Voor de verkiezing van 2021 komen producten in aanmerking die ‘nieuw’ in het schap zijn gekomen vanaf januari 2019 tot en met oktober 2020. Deze moeten innovatief, nieuw of een nieuw karakter hebben, zoals door de gemiddelde consument waargenomen op het gebied van functionaliteit, samenstelling, ontwerp, duurzaamheid of verpakking.

6. Waarom kiezen fabrikanten voor Gekozen Product van het Jaar?

Aan Gekozen Product van het Jaar nemen uitsluitend producten deel die recent nieuw op de markt of vernieuwd zijn. De resultaten van het onderzoek geven een representatief beeld van de consumentenwaardering van de productinnovatie, in vergelijking met concurrerende vernieuwingen in dezelfde product categorie. De toegevoegde waarde van de onderzoeksgegevens is van belang voor de fabrikant.

7. Wat levert het op?

Voor de winnaars: gebruik van het rode ‘logo’ in alle communicatiemiddelen inclusief de verpakking, voor een heel jaar. Vermelding in pers- en nieuwsberichten over Gekozen Product van het Jaar.. De gegevens daaruit kunnen intern gebruikt worden voor aanpassingen in het productbeleid. De winnaars kunnen de onderzoeks data ook gebruiken in marketing campagnes, als nieuws in media campagnes, door sales en bij retail partners om zichtbaarheid en distributie te vergroten, als aanjager om reputatie als innovator te benadrukken en intern als voorbeeld. Ook ontvangt de winnaar het rapport met de resultaten van de product testing van het eigen product.
We weten dat het werkt: de sales boost is 25%*
89% van de Nederlandse consumenten zou een product kopen dat het logo draagt (Nielsen – April 2020)
Voor de niet-winnaars: het onderzoeksrapport met alle uitkomsten uit het Nielsen-onderzoek van de categorie van het deelnemende product als leermiddel voor verdere productverbetering en innovaties. Ook ontvangt iedere deelnemer het rapport met de resultaten van de product testing van het eigen product.

*Gemeten resultaat door winnaars.

8. Kan ik bericht krijgen als een concurrent zich ook heeft ingeschreven?

Nee. Deelname is vertrouwelijk tot de uitslag. Wij doen geen uitspraken over wie heeft ingeschreven en met welk product of producten. Bij deelname gaat u uit van de kracht van uw product, de consument geeft zijn oordeel over uw innovatieve product en doet dit t.o.v. uw  concurrent. Het onderzoeksrapport van Nielsen, dat u als deelnemer ontvangt, is het eerste moment waarop u kunt zien wie de andere deelnemers zijn in uw productcategorie.

9. Hoe kan ik inschrijven?

Maak eerst een persoonlijke inlog aan op de website met de knop Inschrijving 2021 of http://poyregistrations.com/landing/11/holland. In nog geen 60 seconden is dat klaar. Dan de inschrijving. In minder dan een kwartier is alles gedaan. Daarna kost het geen tijd meer, geen afspraken, geen social media campagne om stemmen te werven, etc. De consument bepaalt en het onderzoek levert een schat aan informatie op over de perceptie en ervaring van de consument.

10. Hoe wordt vastgesteld wie de winnaars zijn?

Consumenten geven hun mening over het innovatief karakter, de aantrekkelijkheid en de aankoopintentie via een onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door Nielsen. Het online panel is met 10.000 consumenten representatief voor de Nederlandse bevolking. Daarnaast worden de producten thuis getest door consumenten. Zij beoordelen de algemene ervaring en tevredenheid. Op basis van de resultaten worden de winnaars bepaald. Gekozen Product van het Jaar is de verkiezing met het meest uitgebreide onderzoek.

11. Wat kost het?

De kosten van deelname aan Gekozen Product van het Jaar in Nederland 2021 zijn eenmalig € 2.500 excl. BTW per product per verkiezing als bijdrage in de organisatie- en onderzoekskosten.

Voor de winnaars geldt een bijkomend bedrag als licentievergoeding voor het (niet verplicht) gebruik van het logo in marketing- en communicatie campagnes ten behoeve van het betreffende Gekozen Product voor één jaar :

o  € 12.500 exclusief BTW voor gebruik van het logo in POS, print en advertenties, outdoor, internet (exclusief video) en op de verpakking

of

o  € 16.000 exclusief BTW voor gebruik van het logo in alle uitingen inclusief internet online video, radio- en tv campagnes.

 

Tarief onder voorbehoud van wijzigingen en onderworpen aan condities. De hierboven vermelde elementen zijn niet contractueel, uitsluitend onze officiële bestelbon is bindend voor beide partijen.

12. Wanneer krijg ik een rekening? Hoe kan ik deelname het beste budgetteren?

De deelname fee dient betaald te worden direct na de online registratie. Winnaars betalen de licentievergoeding voor het gebruik van het logo zodra de resultaten door de organisatie bekend zijn gemaakt.

13. Waarom gebruiken fabrikanten het Gekozen Product van het Jaar logo in het jaar na het onderzoek?

Daar gaat een heel proces aan vooraf. Het begint allemaal in de winkel, de consument doet ervaring op met nieuwe producten. Merken schrijven in voor deelname. Dan volgt het online Nielsen-onderzoek en het testen van het product. Tot slot het informeren van de winnaars. Al deze stappen vinden plaats in het kalenderjaar voorafgaand aan het gebruik van het logo in de campagnes van de winnaars.
Samengevat; inschrijving vanaf half april, gevolgd door het onderzoeksproces wat afgerond wordt in november-midden december. De fabrikanten van de winnende producten worden gelijk geïnformeerd en kunnen aan de slag om hun marketing campagne met het winnaarslogo voor het komende kalenderjaar voor te bereiden.