Mechelsesteenweg 455/7, 1950 Kraainem
+32 475 62 90 57

FAQ’s

1. Wat is Gekozen Product van het Jaar?

Het is de enige productverkiezing waarbij innovaties worden beoordeeld door consumenten. Zij vergelijken innovatieve producten en geven hun oordeel.

2. Waarom is er een Gekozen Product van het Jaar verkiezing?

Omdat de consument altijd het laatste woord heeft. Producten hebben bestaansrecht bij de gratie van de gebruiker. Met Gekozen Product van het Jaar geven we de consument het laatste woord.

3. Wat is het verschil tussen Gekozen Product van het Jaar en andere productverkiezingen?

De verkiezing Gekozen Product van het Jaar is gebaseerd op een representatief onderzoek in een consumentenpanel met meer dan 5.000 consumenten. Bij andere productverkiezingen wordt een snelle populariteitspeiling gedaan via social media waarbij eigen klanten gevraagd wordt om te gaan stemmen of liken. Dit meestal zonder vergelijk met andere producten. Niet representatief en alleen op basis van eigen aanprijzing door de fabrikant. 
Bij Gekozen Product van het Jaar betreft het een echte verkiezing, georganiseerd door een onafhankelijk, gerenommeerd onderzoeksbureau. In Nederland is dat The Nielsen Company. Zij maakt gebruik van een representatief consumentenpanel, waar consumenten de producten beoordelen op innovatief karakter, aantrekkelijkheid en aankoopintentie. Uit dat onderzoek komen tevens waardevolle gegevens voor alle fabrikanten.
Voor foodproducten en dranken wordt bovendien een smaaktest georganiseerd bij 120 gezinnen thuis, andere productverkiezingen doen dat niet.

4. Wat houdt de smaaktest in?

Een nieuwe aanpak die “smaak” integreert in de methodologie voor Gekozen Product van het Jaar. De smaak van een product is essentieel voor de tevredenheid over het product. Een representatief panel van 120 Nederlandse consumenten zal een zintuigelijke test doen op smaak en kwaliteit van de deelnemende producten. Vanaf nu worden voedingsproducten dus ook gekozen om hun smaak. De aspecten aantrekkelijkheid, innovatie en aankoopbereidheid worden vastgesteld door 5000 consumenten in het Nielsen internetpanel.   

5. Welke producten komen in aanmerking?

Voor de verkiezing van 2018 komen producten in aanmerking die ‘nieuw’ in het schap zijn gekomen vanaf januari 2016 tot oktober 2017. Er dient sprake te zijn van een innovatie op het gebied van functionaliteit, samenstelling, design, duurzaamheid of verpakking.

6. Waarom kiezen fabrikanten voor Gekozen Product van het Jaar?

Aan Gekozen Product van het Jaar nemen uitsluitend producten deel die recent nieuw op de markt zijn of vernieuwd zijn. De resultaten van het onderzoek geven een representatief beeld van de consument appreciatie over de productinnovatie, in vergelijking met concurrerende vernieuwingen in die product categorie. De toegevoegde waarde van de onderzoeksgegevens is van belang voor de fabrikant.

7. Wat levert het op?

Voor de winnaars: gebruik van het rode ‘logo’ in alle communicatiemiddelen inclusief de verpakking, voor een heel jaar. Vermelding in pers- en nieuwsberichten over Gekozen Product van het Jaar. Het onderzoeksrapport met alle uitkomsten betreffende de onderzoek categorie van het deelnemende product is beschikbaar voor alle deelnemende producten. De gegevens daaruit kunnen intern gebruikt worden voor aanpassingen in het productbeleid. De winnaars kunnen de onderzoeks data ook gebruiken in marketing campagnes, als nieuws in media campagnes, door sales en bij retail partners om zichtbaarheid en distributie te vergroten, als aanjager om reputatie als innovator te benadrukken en intern als voorbeeld.
We weten dat het werkt: de sales boost is 15-25%*
Voor de niet-winnaars: het onderzoeksrapport met alle uitkomsten betreffende de onderzoek categorie van het deelnemende product als leermiddel voor verdere productverbetering en innovaties.

*Gemeten resultaat door winnaars.

8. Kan ik bericht krijgen als een concurrent zich ook heeft ingeschreven?

Neen. Deelname is vertrouwelijk tot de uitslag. Wij doen geen uitspraken over wie heeft ingeschreven en met welk product of producten. Bij deelname gaat u uit van de kracht van uw product, de consument geeft zijn oordeel over uw innovatieve product en doet dit t.o.v. uw  concurrent. Het onderzoeksrapport van Nielsen, dat u als deelnemer ontvangt, is het eerste moment waarop u kunt zien wie de andere deelnemers zijn in uw productcategorie.

9. Wat houdt mijn reservering in?

Heeft u een nieuw en innovatief product, reserveer dan vrijblijvend uw deelname aan de verkiezing van Gekozen Product van het Jaar. Een email volstaat. Naar aanleiding van uw reservering nemen wij contact met u op om alle voordelen van deelname met u door te nemen. Daarna kunt u besluiten tot een officiële aanmelding en deelname. Elk aangemeld product wordt door het Comité van Experts beoordeeld op het innovatieve karakter en of het voldoet aan alle criteria.

10. Kan ik eerst reserveren en pas daarna inschrijven?

Ja, dat kan. Deelname is mogelijk met producten die geïntroduceerd zijn tussen januari 2016 en oktober 2017. Reserveren kan op elk moment, ook voor komende edities.De inschrijving voor de editie 2018 moet vóór 31 oktober 2017 binnen zijn.

11. Hoe kan ik inschrijven?

Tijd is kostbaar. Daarom hebben we inschrijving en deelname zo efficiënt mogelijk gemaakt.Maak eerst een persoonlijke inlog aan op de website met de knop Inschrijving 2018 of https://poyregistrations.com/login. In nog geen 60 seconden is dat klaar. Dan de inschrijving. In minder dan een kwartier is alles gedaan. Daarna kost het geen tijd meer, geen afspraken, geen social media campagne om stemmen te werven, etc. De consument bepaalt, het onderzoek levert een schat aan informatie op over de perceptie van de consument.

12. Hoe wordt vastgesteld wie de winnaars zijn?

Onze onderzoek partner is Nielsen. Consumenten geven hun mening over innovatief karakter, aantrekkelijkheid en aankoopintentie. Op basis van de resultaten worden de winnaars bepaald.Gekozen Product van het Jaar is de verkiezing met het meest uitgebreide onderzoek. Het online panel is met 5.000 consumenten representatief voor de Nederlandse bevolking.

13. Wat kost het?

De kosten van deelname aan Gekozen Product van het Jaar in Nederland 2018 zijn eenmalig € 2.000 excl. BTW per product per verkiezing als bijdrage in de organisatie- en onderzoekskosten.
Voor de winnaars geldt een bijkomend bedrag als licentievergoeding voor het (niet verplicht) gebruik van het logo in marketing- en communicatie campagnes ten behoeve van het betreffende Gekozen Product voor één jaar :

o  € 11.500 exclusief BTW voor gebruik van het logo in POS, print en advertenties, outdoor, internet (exclusief video) en op de verpakking

of

o  € 16.000 exclusief BTW voor gebruik van het logo in alle uitingen inclusief internet online video, radio- en tv campagnes.

Voor bedrijven die opgericht zijn na 1 januari 2015 geldt een bijzonder tarief voor gebruik van het logo. Naast de eenmalige kosten van deelname geldt voor hen het “distributie scale up*” tarief van € 5.000 excl BTW.
Voorwaarde voor toepassing van het “distributie scale up tarief” is dat het logo “Gekozen Product van het Jaar” alleen B2B/trade gericht gebruikt wordt om distributiedekking te vergroten. Daarnaast kunnen startups/scale ups het logo toepassen in hun interne communicatie, in social media en PR.

* Een scale up kan nooit een onderdeel zijn van een bestaande speler in FMCG.

Tarief onder voorbehoud van wijzigingen en onderworpen aan condities. De hierboven vermelde elementen zijn niet contractueel, uitsluitend onze officiële bestelbon is bindend voor beide partijen.

14. Wanneer krijg ik een rekening? Hoe kan ik deelname het beste budgetteren?

De deelname fee dient betaald te worden in het jaar van inschrijving. Winnaars betalen de licentievergoeding voor het gebruik van het logo in het kalenderjaar waarin ze het logo toepassen.