fbpx
Mechelsesteenweg 455/7, 1950 Kraainem
+32 475 62 90 57

Methodologie

In alle landen worden gerenommeerde onderzoeksbureaus zoals GfK en The Nielsen Company ingezet. Deze bureaus volgen de internationaal geaccepteerde standaarden voor marktonderzoek zoals die van ESOMAR en CASRO, ze maken gebruik van representatieve consumentenpanels.

Aan de deelnemers van het panel worden de ingezonden producten per categorie, die aan de deelname criteria voldoen, voorgelegd. Alle daadwerkelijke gebruikers van die productcategorie geven online hun keuze door aan het onderzoeksbureau.

Voor de realisatie van het kwalitatieve deel van het onderzoek in werkelijke consumptiesituatie laten we ieder product door minimaal 120 gezinnen testen.

De consument

De sleutelfiguur voor de Gekozen Producten van het Jaar

Het vertrekpunt van Gekozen Product van het Jaar is de consument, aan wie we vragen om zijn of haar mening te geven over de producten die hij of zij koopt. De consument is de economische speler met de macht in de markt. Vanuit deze vaststelling is het vanzelfsprekend dat de consument beoordeelt en kiest. Dankzij het onderzoek wordt een representatieve steekproef van Nederlandse consumenten ondervraagd over verschillende aspecten zoals het innovatieve karakter en de aantrekkelijkheid van het product, de aankoopbereidheid van de consument en de gebruikservaring.

De resultaten worden verzameld, geanalyseerd en gerapporteerd aan de deelnemende fabrikanten. Alleen de winnende producten worden bekendgemaakt.