fbpx
Grensstraat 166 - 1970 Wezembeek-Oppem - Belgium
+32 475 62 90 57

Nederland heeft Gekozen

Bekendmaking Awards voor favoriete innovaties

In een representatief onderzoek door The Nielsen Company kozen 5.000 Nederlanders hun favoriete producten uit het enorme aanbod innovatieve A-merken. Aanstaande donderdag worden de Awards van Gekozen Product van het Jaar 2017 uitgereikt aan twee keer zoveel innovatieve A-Merken als vorig jaar.

Impact en belang van productverkiezing neemt toe

Net als vorig jaar peilt Nielsen de voorkeur van de Nederlandse consument. 5000 Nederlanders kregen eind vorig jaar vele innovatieve producten van A-merken voorgelegd. De consument bepaalt welk product zijn vertrouwen verdient op basis van de innovatie, de aantrekkelijkheid van het product en de aankoopintentie. In vergelijking met 2016 kwamen twee keer zoveel producten als winnaar uit de strijd.

De succesratio van nieuwe producten is met 10-15% nog steeds erg laag.  Volgens vrijwel alle onderzoekers kan het succes vergroot worden door de consument duidelijk te maken wat de vernieuwing is, welke voordelen het product heeft en de betrouwbaarheid van de claim. Volgens cijfers van Nielsen (bijlage) zijn Nederlanders de veel minder geneigd nieuwe producten aan te kopen, in vergelijking met Europese consumenten uit andere landen.

De winnaars van Gekozen Product van het Jaar 2017, scoorden in hun productcategorie significant hoger op attractiviteit, innovatie en koopintentie. Met de vermelding in het logo “door Nederlandse consumenten” vergroten winnaars de succesratio van hun productvernieuwing. Van sommige winnaars zijn al campagnes te zien met het felrode logo.

“The Bag” – producten van de winnaars ontvangen?

Tijdens de presentatie van de Awards morgen, is ook “The Bag” beschikbaar. In “The Bag” zijn vrijwel alle winnende producten opgenomen. Voor pers/media reserveren wij 20 “Bags”. Als u “The Bag” van de snelgroeiende productverkiezing wilt ontvangen stuur dan een e-mail naar nieuws@productvanhetjaar.com