fbpx
Mechelsesteenweg 455/7, 1950 Kraainem
+32 475 62 90 57

Snelle groei bekendheid Gekozen Product van het Jaar in Nederland

Vertrouwen consument neemt toe tot 60%

Bekendheid van en vertrouwen in de consument verkiezing van nieuwe en innovatieve producten is in 18 maanden tijd verdubbeld. In 2017 dragen 22 producten het opvallende rode logo als teken dat Nederlandse consumenten hun innovatie kozen.

Quality & Marketing Solutions deed in de zomer onderzoek onder een representatieve steekproef van Nederlandse consumenten. De saillante cijfers uit het onderzoek ‘Consumentenlogo NL 2017’.

  • De bekendheid van het logo Gekozen Product van het Jaar is 57%
  • Ruim 60% stelt vertrouwen in het logo Gekozen Product
  • De helft stelt dat het logo Gekozen Product van het Jaar aangeeft dat andere consumenten tevreden zijn met het product
  • Meer dan 55% heeft zin om het met het logo bekroonde product te kopen

Vernieuwd logo
Het onderzoek naar de bekendheid van het logo werd gehouden onder Nederlandse consumenten. Getoond werd het logo dat winnaars 2017 in hun reclamecampagnes voeren. Het vernieuwde logo, met een moderne, strakke vormgeving, werd ook getoond aan de consumenten in het onderzoek. Meer dan 75% van de consumenten kwalificeert het als ‘meest modern’ en ‘opvallender’ dan het vorige logo. Negen van de tien consumenten kwalificeert het vernieuwde logo als ‘beter leesbaar’.

Productverkiezing door en voor consumenten
Voor productintroducties, nieuwe producten en innovaties, is het van belang dat de consument zelf de meest favoriete producten kiest. Nielsen onderzoekt jaarlijks onder een totaal van 5.000 consumenten welke producten de meeste tevredenheid, appreciatie en koopbereidheid hebben.

Gekozen te worden door de consument in een onafhankelijk Nielsen onderzoek heeft zo zijn voordelen. Gekozen Product van het Jaar zorgt als enige voor een authentiek en onafhankelijk oordeel door collega consumenten en dat wekt veel vertrouwen in een nieuw product. Gekozen Product van het Jaar is geen ‘beauty contest’ gebaseerd op social media likes. Of een test door product specialisten, laat staan een prijs die bepaald wordt in een volstrekt ondoorzichtige procedure waar geen consument aan te pas komt. En: er is slechts 1 winnaar. Het motto: De Consument heeft het laatste woord. Altijd!