fbpx
Grensstraat 166 - 1970 Wezembeek-Oppem - Belgium
+32 475 62 90 57

Consument kiest Innovatie Winnaars

Consument kiest Innovatie Winnaars, uitreiking Awards tijdens Huishoudbeurs congres HICon

De consument kiest dagelijks uit het enorme aanbod aan innovaties. Jaarlijks worden honderden nieuwe producten gelanceerd. Fabrikanten van merkartikelen verzekeren zich zo van hun marktaandeel en de zo belangrijke schapruimte in de supermarkt. De consument bepaalt dagelijks zijn keuze uit de duizenden aangeboden producten in het schap en daarmee het succes van de productintroductie. De winnaars van Gekozen Product van het Jaar 2018 zijn tijdens HICon, het innovatiecongres van de Huishoudbeurs, gehuldigd. Thema van het Congres: Innovatie en Groei.

Winnaars ‘Gekozen Product van het Jaar 2018’

Om tot een totaal van 17 door de consument gekozen producten te komen, zijn 80 nieuwe producten en innovaties geanalyseerd door een consumenten panel van in totaal 5.000 mensen. De voedingsproducten en dranken zijn ook onderworpen aan een smaaktest bij 120 gezinnen, met in totaal 260 personen.
De winnaars worden aan de consument gepresenteerd tijdens de Huishoudbeurs in de Pop-up Street. Bij deelname aan een spel kunnen bezoekers goed gevulde goodie bags winnen met een selectie van de winnende producten.

Innovatie en Groei; stel de consument centraal

Philippe Gelder, oprichter en CEO van Voted Product of the Year Worldwide: “De consument staat centraal bij dè marketing wedstrijd voor innovatieve merken. Bij product innovatie zou dat ook het geval moeten zijn. Van de deelnemende producten, 80 in Nederland, horen we dat de resultaten van het onderzoek hen in staat stellen de consumentverwachtingen veel beter te begrijpen. Aan de basis daarvan: de vergelijking van innovaties per productcategorie in een representatieve steekproef van 5000 consumenten/gebruikers, secuur uitgevoerd door The Nielsen Company.”

De consument kiest dagelijks

De consument ziet elke dag nieuwe producten bij het boodschappen doen en (internet) winkelen. De fabrikanten van innovatieve producten bombarderen de consument met aanbod. Kiezen is niet eenvoudig. De consument bepaalt welk product zijn vertrouwen verdient op basis van de innovatie, de aantrekkelijkheid van het product en de aankoopintentie, welk product is favoriet per categorie. Het door Nederlandse consumenten Gekozen Product van het Jaar gebruikt gedurende één jaar het logo Gekozen Product van het Jaar met jaartal in campagnes en/of op de verpakking. Het felrode logo is een wegwijzer om de consument een overwogen keuze te laten maken uit het overweldigende aanbod van nieuwe producten.

Innoveren !

Dat is het motto van Katia Van Eecke, Managing Director Voted Product of the Year Benelux. “Het concept en de methode worden continu aangescherpt, en daar ben ik trots op. Met het enorme tempo en het grote aantal productintroducties die op de consument afkomen, plaatsen wij wegwijzers die helpen bij het maken van aankoopkeuzes. Het vertrouwen dat de consument stelt, vereist nauwkeurigheid en consistentie, bij het onderzoek naar het onafhankelijke oordeel van de consument.
Innovatie zit in ons bloed, het is ingebakken in het DNA van alle betrokkenen bij de innovatieve merken contest. Gesterkt door het succes en de positieve feedback van deelnemers over de smaaktests voor voedingsmiddelen die we recent deden, wordt een gebruikstest vanaf nu voor alle deelnemende producten vast onderdeel van het onderzoek.”