fbpx
Grensstraat 166 - 1970 Wezembeek-Oppem - Belgium
+32 475 62 90 57

Het Logo

EEN TROEF VOOR CONSUMENTEN

Het logo werd gecreëerd om het woord te geven aan de consumenten, de enige echte experten op het vlak van FMCG en andere consumentenproducten en -diensten. Het biedt de consumenten ook de kans om nieuwe producten in de winkels te ontdekken, met een extra tevredenheidgarantie dankzij de evaluatie door 10.000 consumenten.

2 OP 3 CONSUMENTEN HERKENT “GEKOZEN PRODUCT VAN HET JAAR”.

1
HEEFT OOIT EEN PRODUCT GEKOCHT DAT HET LOGO DRAAGT.*
1
HERKENT HET LOGO.*
1
IS GEÏNTERESSEERD IN DE AANKOOP VAN HET PRODUCT DAT HET LOGO DRAAGT.*
EEN TROEFKAART VOOR FABRIKANTEN

De eerste vraag die iedere marketeer zich stelt voor deelname aan willekeurig welke verkiezing, competitie of award show; welk resultaat, return on investment kan ik bereiken? Natuurlijk verbetert het onze persoonlijke reputatie en streelt het de ijdelheid als we winnen. Verder staat het fantastisch op LinkedIn, maar de investering moet er natuurlijk zo snel mogelijk uitkomen voor het bedrijf. Die professionele vraag naar resultaat, ROI beantwoorden we graag.

Voor iedere deelnemende fabrikant/marketeer, voor elk product in elke categorie, geldt dat deelname een schat aan onderzoeksgegevens oplevert. Wat is de perceptie van de consument over onze productinnovatie? Hoe ziet de doelgroep het nieuwe product of de innovatie? Ten opzichte van de directe concurrent of concurrenten? In het onderzoek gaan de beide producten “head to head”, de gegevens worden naar alle deelnemers gestuurd. Zeer waardevolle informatie waarmee u de positionering van het product kunt verbeteren of de propositie kunt aanpassen. De waarde van deze kennis overstijgt de deelname fee van het inschrijfgeld.

1

van de winnende producten is 5 jaar of langer in de Franse markt**

De winnaar van Gekozen Product van het Jaar 2021 voor de categorie beschikt over een waardevolle marketing tool om het vernieuwde product nog beter onder de aandacht van de detailhandel en alle verkoopkanalen te brengen. De consument heeft gesproken. Dat is een signaal voor alle verkoopkanalen om uitstekende schap posities te bieden; voor nog grotere omzetsnelheid. Het is ook een belangrijk signaal naar andere distributiekanalen of retailketens om het product zeker te gaan verkopen, zo neemt de distributiedekking toe, resulterend in meer afzet en omzet. Juist omdat consumenten bepalen wie winnaar is, geeft dat aan winkelbezoekers een impuls aan vertrouwen in het product, een positieve beïnvloeding op de aankoopbeslissing. Gekozen Product van het Jaar is een effectieve marketing tool. Wat is voor u van belang?

NIEUW: EXTRA TOOLS BESCHIKBAAR

De door de consument geteste producten mogen de tevredenheidsscore op het logo afdrukken in de vorm van sterren.

De winnende producten, die een test in reële consumptiesituatie hebben ondergaan, hebben eveneens de mogelijkheid om onder het GEKOZEN PRODUCT VAN HET JAAR logo een discriptor weer te geven bepaald door de categorie of het gebruik van het product.

OOK GEKOZEN VOOR ZIJN SMAAK
Voorbehouden voor winnaars van de wedstrijd waarvan het product een smaaktest.

BIO PRODUCT
Voorbehouden voor winnaars van de wedstrijd waarvan het product een test heeft ondergaan in een reële consumptie situatie en over een officieel bio certificaat beschikt.

FAMILIE PRODUCT
Voorbehouden voor winnaars van producten die door de consument tijdens de testing gewaardeerd worden voor hun familiaal karakter.

BEAUTY PRODUCT
Voorbehouden aan winnaars van de wedstrijd waarvan het product getest werd binnen de categorie persoonlijke verzorging en cosmetica.

SERVICE PRODUCT
Gereserveerd voor winnaars van de wedstrijd die een product aanbieden dat vergelijkbaar is met een dienst (zoals een app, persoonlijke dienst, verzekering …) en onderworpen is geweest aan een test in de reële consumptie situatie in de categorieën services.

Het gebruik van de logo’s is volledig afhankelijk van het resultaat van de testing en elke publicatie of communicatie gebruik makend van het logo, dient vooraf goedgekeurd te worden door de organisator van Gekozen Product van het Jaar Nederland.

* Online onderzoek door The NielsenIQ Company uitgevoerd in april 2020.

**Store check-studie “Gekozen Product van het Jaar” in Frankrijk, september 2014.