Mechelsesteenweg 455/7, 1950 Kraainem
+32 475 62 90 57

De Werkwijze

Een bewijs van kwaliteit en innovatie

door de consument bepaald

Het beeldmerk Gekozen Product van het Jaar, wat jaarlijks door tientallen producten in de Europese supermarkten en winkels wordt gebruikt, is het resultaat van een streng selectieproces. Elk jaar onderwerpen fabrikanten van merkartikelen in een 37-tal landen hun vernieuwde en innovatieve producten aan het strenge oordeel van consumenten.

Meer dan 5.000 consumenten in Nederland geven hun mening over de producten die ze gepresenteerd krijgen. Zij kiezen het Product van het Jaar in verschillende categorieën bijvoorbeeld voedingsmiddelen en huishoudelijke producten, schoonmaakmiddelen, persoonlijke verzorging en elektrische apparaten, doe-het-zelf en tuinieren. Het rode logo is het stempel van goedkeuring door de consument. De winnaar gebruikt dit in advertenties, op de winkelvloer en op de productverpakking. De producent toont daarmee aan dat duizenden consumenten deze producten nieuw én/of vernieuwend vinden.

De verkiezing in 4 stappen

1 – Voorselectie
De producenten – van kleine tot middelgrote bedrijven en multinationals – sturen hun innovatieve en vernieuwde producten naar Gekozen Product van het Jaar Nederland.
2 – Inschrijving voor de verkiezing
Alle ingezonden producten worden door het Comité van Experts beoordeeld op hun innovatieve karakter en of de inzending voldoet aan de gestelde criteria. De geselecteerde producten doen vervolgens mee aan de productverkiezing via het consumentenpanel en worden beoordeeld door minimaal 5.000 consumenten.
3 – Stemming door de consumenten
Het consumentenpanel in Nederland kent meer dan 5.000 consumenten . Alleen gebruikers/consumenten van een bepaalde productcategorie beoordelen de ingezonden producten.
4 – Resultaten en prijsuitreiking
Per categorie wordt een winnaar gekozen. De Gekozen Producten ontvangen zo waardering voor de Innovatie en mogen die titel een jaar lang dragen.