fbpx
Grensstraat 166 - 1970 Wezembeek-Oppem - Belgium
+32 475 62 90 57

De Werkwijze

Een bewijs van kwaliteit en innovatie

door de consument bepaald

Het beeldmerk Gekozen Product van het Jaar, wat jaarlijks door tientallen producten in de Europese supermarkten en winkels wordt gebruikt, is het resultaat van een streng selectieproces. Elk jaar onderwerpen fabrikanten van merkartikelen in meer dan 40 landen hun vernieuwde en innovatieve producten aan het strenge oordeel van consumenten.

Duizenden consumenten in Nederland geven hun mening over de producten die ze gepresenteerd krijgen. Zij kiezen het Product van het Jaar in verschillende categorieën bijvoorbeeld voedingsmiddelen en huishoudelijke producten, schoonmaakmiddelen, persoonlijke verzorging, elektrische apparaten, doe-het-zelf en tuinieren. Het rode logo is het stempel van goedkeuring door de consument. De winnaar gebruikt dit logo in advertenties, op de winkelvloer en op de productverpakking. De producent toont daarmee aan dat duizenden consumenten deze producten nieuw én/of vernieuwend vinden.

De verkiezing in 5 stappen

1 – ONTVANGST VAN DE KANDIDATUREN
Ontvangst van de kandidaturen voor de producten uit de hele distributiemarkt en waarvan de lanceringsdatum overeenkomt met deze vermeldt in het reglement.
2 – SAMENSTELLING VAN DE CATEGORIEËN
Een onderzoeksbureau en de organisatie Gekozen Product van het Jaar verdelen alle producten uit de preselecties onder in homogene categorieën.
3 – STEMMEN VIA HET ONLINEONDERZOEK
Raadpleging van een panel van 10.000 respondenten, dat representatief is voor de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder, om de resultaten te bepalen. Stemmen van panelleden volgens 3 belangrijke criteria: aantrekkelijkheid, innovatieperceptie en aankoopintentie.
4 – TEST IN EEN WERKELIJKE CONSUMPTIESITUATIE
Een producttest in een werkelijke consumptiesituatie bij meer dan 120 gezinnen voor alle deelnemende producten. Deze test is gebaseerd op de consumentenervaring van het product en wordt geïntegreerd in de uiteindelijke resultaten van de studie.
5 – VERWERKING VAN DE STEMMEN EN RESULTATEN
Per categorie wordt een winnaar gekozen. De Gekozen Producten ontvangen zo waardering voor de Innovatie en mogen die titel een jaar lang dragen en gebruiken in communicatie.