fbpx
Grensstraat 166 - 1970 Wezembeek-Oppem - Belgium
+32 475 62 90 57

Twentse winnaars aan het woord

We praten van tijd tot tijd bij met de winnaars. In de zomer deden we dat we met drie winnaars uit Twente. Een gebied dat jaarlijks voor meerdere winnaars zorgt. 

We spraken met Joyce Roelofsen (Marketing Manager Hygeniq), Nina Nijkerken, (Senior Product Manager Zuivelhoeve) en Joyce Nijensteen (Brand Manager Johma).

Joyce Roelofsen

Nina Nijkerken

Joyce Nijensteen

Wat is het toch met Twente dat er zoveel winnaars vandaan komen? Zit er iets in de Twentse lucht dat zorgt voor innovatie? Of is het te danken aan het Twentse gen voor ondernemerschap?

Joyce (Johma) “Ha, ha, een beetje in de lucht en uiteraard in onze mentaliteit. In Twente staat het ondernemerschap voorop, handen uit de mouwen steken en er samen iets moois van maken. Dit alles is het ideale klimaat voor innovaties. Wij van Johma zijn er trots op, dat we dit samen met al deze Twentse winnaars hebben bereikt!

Nina (Zuivelhoeve) en Joyce (Hygeniq) roemen ook de Twentse mentaliteit en de nuchtere inslag van de ‘Tukkers’. Bij Zuivelhoeve zeggen ze dan ook: “hard werken is samen de boer op. Doen wat je leuk vindt en goed samenwerken.” Joyce (Hygeniq) vult aan “In Twente zitten veel innovatieve bedrijven en kennis!

Blij met de prijs

De eerste reacties waren die van trots, beloning en superblij.  Bij Zuivelhoeve was het echt een “… feestmomentje! We hebben met z’n allen hard gewerkt aan de introductie van Goei’ndag®. Dan hoop je dat het goed uitpakt en daar zijn we super trots op. De resultaten van het consumentenonderzoek geven aan dat het concept klopt. Op concept en smaak scoort het product een 8,1!”

Ook bij Hygeniq waren ze “superblij natuurlijk! We staan natuurlijk 100% achter onze geweldige producten en zien dat als mensen éénmaal de producten van HYGENIQ gebruiken ze ambassadeurs zijn! Toch is het altijd super om dan te zien dat een onafhankelijke groep ook HYGENIQ als beste eruit kiezen. We hebben veel gehad aan de feedback die je krijgt uit de markt.”

Johma heeft al een heel aantal keren de erkenning van de Nederlandse consument ontvangen voor eerdere innovaties. Was het toch een verrassing dat Johma kip-kebabsalade door de Nederlandse consument was verkozen tot winnaar?

“Uiteraard, ieder jaar is het weer een verrassing. Het blijft natuurlijk altijd erg leuk wanneer we deze waardering van de consument krijgen. Daar doen wij het voor. We zijn al tien jaar lang bezig met een consequente strategie: iedere dag de beste kwaliteit, de allerlekkerste salades maken. Dit doen we door de consument te blijven verrassen met nieuwe smaken.”

 We vragen even door naar positieve impact?

Bij Johma heeft het gebruik van het rode logo op de verpakkingen een positief effect op de verkopen. “Gevuld eitjesalade is een mooi voorbeeld. Deze hebben we 3 jaar geleden geïntroduceerd, in 2018 hebben wij hier de prijs Gekozen Product van het Jaar mee gewonnen. We hebben het rode logo op de verpakkingen gecommuniceerd. Inmiddels is gevuld eitjesalade onze absolute nummer één smaak. Maar ook de andere bekroonde salades doen het erg goed kip-kebab (2020), kip-mango (2019) en kip Joppie®salade (2017).”

Hygeniq
“Het is voor de consument een betrouwbaar logo, het helpt ze misschien sneller een keuze te maken. De markt heeft goed gereageerd op de Award. Consument en partners reageerden super enthousiast.”

Over Twentse winnaars in de toekomst:

Zuivelhoeve: “Het zou super leuk zijn als er elke editie ‘Twentse’ winnaars zijn. Dat mooie ‘Twentse’ bedrijven blijven door innoveren. Ook bij Zuivelhoeve zijn wij bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten en het zou natuurlijk super mooi zijn als daar ook prijswinnaars tussen zouden zitten!”

Over de jaren heen hebben we iedere editie ‘Twentse winnaars’ gehad. Is de kans groot dat we Hygeniq bij een toekomstige editie opnieuw tussen de winnaars zullen zien?

Deze kans is zeker groot. HYGENIQ staat voor hygiëne, innovatie en Quality. Met de kennis die wij hebben in ons eigen lab bedenken wij constant nieuwe producten met de nieuwe technieken. Door flexibel te zijn en in te spelen op vragen uit de markt, hygiëne problemen etc. weten wij een goeie invulling te geven in de behoefte van de consumenten. Daarom weet ik zeker dat er nog een product op de markt zal komen die zeker geschikt zal zijn om opnieuw winnaar te worden!

Nog een Hygeniq nieuwtje over dat je met ons wilt delen?

“Wij zijn nu druk bezig met de lancering van ons hygiëne platform omdat we zien dat consumenten vaak nog zoekende zijn: want was is nou schoon en wat is nou hygiënisch? Dit hygiëne platform biedt voor zowel professionals als consumenten handgrepen om makkelijk veiligheid te garanderen met een aantal producten naast ons vaste dagelijkse schoonmaak assortiment. Dit platform wordt begin september gelanceerd dus hou ons goed in de gaten!”

Noaberschap

Tot slot geven ze alle drie aan dat het Twentse ‘noaberschap’ met de paplepel werd ingegoten en hoe dit ook voor impact zorgt. Daarnaast gaven de Twentse merken elk hun verhaal achter de oorsprong en groei van het bedrijf en welke elementen hen authentiek maakt.

Joyce, Nina en Joyce, dank je wel en veel succes! 

Oprichters Johan en Martin combineerden hun ideeën en achteraf hun voornamen om het saladebedrijfje tot leven te brengen in hun plaatselijke garage. Ze gingen rond de jaren ’70 van start en later werd Johma één van grootste en bekendste saladebereiders in Nederland. Ze werken hard om de “allerlekkerste” bereidingen te voorzien met inbreng van kwaliteits-ingrediënten.

Het familiebedrijf produceert zuivelproducten op de meest natuurlijke en organische manieren. Het idee ontkiemde vanuit de familiale en kleine boerderij in Twekkelo te Twente. De familie Roerink verkocht hun producten in een lokale winkel maar dit breidde zich snel uit naar meerdere winkel en zelfs de zorgsector. Nu zijn ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse supermarkten

Het bedrijf voor schoonmaakmiddelen richtte oorspronkelijk zich op B2B markt, recentelijk heeft HYGENIQ ook een productlijn voor consumenten uitgerold. HYGENIQ draagt duurzaamheid, ecologie en groene alternatieven hoog in het vaandel. Door de giftige schoonmaakproducten te vervangen voor ecologische varianten, differentiëren ze zich van de concurrentie.